Hodepine og migrene

Dame med hodepine / migrene

Det er utallige former av hodepine og migrene, og årsakene er like mange. Felles for alle typene er at vi vil bli kvitt plagene så fort som mulig. Dette har ført til at det finnes mange medisiner for å dempe symptomene. Dette er bra, men mange smertedempende midler fører til bivirkninger. Faktisk er overbruk av smertestillende en av de hyppigste årsakene til hodepine! Smertestillende medisiner vil dessuten ikke nødvendigvis ta bort den underliggende årsaken til hodepinen.

En annen årsak til hodepine kan være at nakke og/eller ryggvirvler ikke klarer å støtte hodet på en tilstrekkelig måte, de har redusert bevegelighet og skaper økt belastning på muskler, nervebaner og blodforsyningen til hodet.

Her på Ski Kiropraktorklinikk vil vi undersøke om det er deler av ryggsøylen din som ikke beveger seg som den skal. Vi vil gjøre en grundig kiropraktisk, nevrologisk og ortopedisk undersøkelse og analysere deg gjennom flere informasjonskilder som sykehistorie, statisk palpasjon, bevegelsesanalyse, bevegelsespalpasjon og om nødvendig annen billeddiagnostikk som viser om hodepinen din kan stamme fra nakke/rygg.

Hvis årsaken til hodepinen din kommer fra nakke/rygg vil vi ved å normalisere og optimalisere ryggradens funksjon, gjøre at kroppen setter igang riktig reparasjonsprosesser, og dermed eliminere årsaken til hodepinen. I tillegg til dette vil vi gå inn på andre faktorer som kosthold, stress, trening og restitusjon som alle kan være en medvirkende årsak.

Ski Kiropraktorklinikk har gode resultater med migrene- og hodepinepasienter.